Islamiyet nedir ?

Islamiyet Nedir ?

Islamiyet, 6ncı yüzyılda kendisini paygamber ilan eden Muhammed ve arkadaslarinin kurdugu bir dindir. O devirde Araplarin bulundugu cografyada, Orta Dogu’da Yahudilik, Hristiyanlik ve putperestlerin inandigi cok tanrili dinler vardi. Muhammed, kendisinden once dini konularda liderlik yapmis Musa ve Isa’yi ornek alarak kendisini peygamber ilan etti ve guya Tanri’dan kendisine geldigini iddia ettigi ama aslinda kendisine ait olan dusunce ve emirleri cevresindeki insanlara yaymaya basladi. Islamiyet dini bu sekilde ortaya cikmistir. Muhammed’in peygamberliginin olusumu ve gelisimi Kuran, Allah’tan-varsa eger- inmemistir. Kuran’i, kendisini peygamber olarak tanitan Muhammed ve arkadaslari hazirlamistir.

Kuran nasıl hazırlandı?

Muslumanlarin inanisina göre ise, “Ne zaman Kur’an’dan bir bölüm nazil olsa, Hz. Peygamber (s.a) tarafından hemen hurma ağaçlarının yaprakları, ağaç kabukları veya kemikler vs. üzerine yazdırılıyor ve hepsi bir mahfazada saklanıyordu. Bunun yanısıra ashabdan bazıları, kendileri için Kur’an’dan bazı bölümleri yazıyorlardı. Aynı zamanda namaz, daha İslâm’ın başlangıcından beri farz olduğu için, müminler namaz sırasında okumak üzere bazı bölümleri ezberliyorlardı.” Peki, bugun nerede bu “hurma ağaçlarının yaprakları, ağaç kabukları veya kemikler vs. üzerine” yazdirilmis Kuran’in ilk orijinali? Yok.. Cunku, yakildi.. Muhammed’in Kuran’i, Ömer öldükten sonra, Ömer’in kizi Hafsa’dan Mervan Ibn Hakem tarafindan alinarak yakilmistir.

Aciklamasi burada:

Kuran nasıl değişti?

Insan hafizasina emanet edilen Kuran, tekrar yaziya dokulurken elbette ki degisti.. Nitekim, Arap mushafi ile Libya mushafi arasindaki farklar burada aciklaniyor..

Farklı Kuran'lar

Derken, gectigimiz yillarda Alman arastirmaci Dr Puin tarafindan Yemen’deki Sa’na Ulucami’sinin restorasyonu sirasinda yuzlerce yillik bir Kuran daha bulundu.. Bu Kuran’in da taa o zamanlardan beri gelen degisik bir Kuran oldugu anlasilinca, musluman Yemen hukumeti Kuran’in sayginligina ve degismemis oldugu inancina bir zarar gelmesin diye arastirmayi durdurup Sa’na Kur’anini kilit altina sakladi.. Bu konuyla ilgili bilgiler :

Islam alemini sarsacak iddia

Querying The Koran

What Is The Koran?

Evet, belgeleriyle goruldugu gibi gercekler ortadadir.. Nitekim bugün müslümanlar, Osman Mushafi olarak bilinen Kuran’daki ayet sayisi hakkinda bile fikir birliginde degillerdir. “Kuran’daki 6666 ayet vardir” diye soylenir, hatta bu rakkamda “hikmet”ler aranir, mucizeler aranir ama ayetler sayildiginda 6236 veya 6231 adet oldugu görülmektedir. Bu durum karsisinda islamcilar cesiti mazeretler uydurmaktadirlar ama gercek sudur ki, Kuran’daki ayetlerin sayisi kimine gore 6666, kimine göre 6236, kimine gore 6231 olup, bu durum da Kuran’in orijinalliginin kalmadiginin acik bir delilidir.

Islamiyet Gerçekleri

Muhammed’in Kuran’ı hazırlamasında yardımcı olan etkenler..

Islamiyet Gercekleri – Islam Gercegi

Islamiyet Nedir ?

Islamiyet Ve Demokrasi

Kuran ayetlerinden bazi ornekler

Kuran’daki bilimdisi ayetler

Kuran’daki Celiskiler

Kuran’ın Orijinalleri Yakıldığı İçin şimdi Yok – Kuran nasil degisti?

Fransa islam’in yasaklarina karsi ozgurluk saglayacak

Turban Basortusu takmak ozgurluk mudur esaret midir?

Muhammed Gercegi

Islamiyet yasaklar ve zorlama dini midir?

Turban Basortusu Takmanin Mantigi Nedir ?

Islamiyet Nedir

Tanri vs islamiyet vs bilim